Vinkultur og litt om mat i Liguria

 

Forberedelser til matopplevelsene i San Remo-distriktet

Oliven
Vinproduksjon i Imperia
 
 
 
 
 
Map of Liguria
 
Liguria er delt inn i 4 hovedprovinser og strekker seg fra La Spezia (ikke langt fra Piza) i sydøst til franskegrensen i vest. San Remo ligger i provinsen Imperia.

 
Calamata Shrimp Salad with Toasted Garlic Croutons

På denne siden er det plukket ut et antall nettsider som viser lokale retter og råvarer.
 
Italian Tradition: Antipasti | Appetizer or Meal
 
Bildene er hentet fra Nettsiden for  Delallo's oliven med oppskrifter
 
Anbefaler å se spesielt på Videoene som ligger på denne linken.


Vinproduksjon i Imperia

Et enotek i San Remo:



Enotek II i San Remo:

Vin og druetyper i Liguria

På denne norske vinbloggen kan man lese om vinene i Liguria


"Et lite område i Nordvest-Italia som dekker den nordlige delen av Genovabukta, sør for Piemonte, og vest for Toscana. Landskapet er fjellfylt og kupert, med maleriske landsbyer som klynger seg til uveisomme, bratte  skråninger. Mange steder går vingårdene rett ut i havet. Vindyrkingen er derfor meget fragmentert, med mange små vinmarker spredt ut over store områder.

Det er til sammen 6000 ha vinmarker her, hvorav 504 er DOC-klassifisert.  75% av produksjonen er hvitvin, og det er de fruktige hvitvinene man har en lang tradisjon på å lage. Druetypene som benyttes er stort sett italienske varianter, og Vermentino er den viktigste. Vinene er ofte enkle, og de konsumeres lokalt. Mange kjøper druer fra Toscana, Piemonte og Søritalia, og lager sine egne, enkle bordviner av dem.

Det er 7 DOC-områder: Colli di Luni, Cinqueterre, Colline di Levanto, Golfo del Tigullio, Riviera Ligure di Ponente og Rossese di Dolceacqua, på grensen til Frankrike, og Val Polcevara. Men det er ingen DOCG her. Derimot er det 1 IGT – Colline Savonesi".

Se hva om lå på Vinmonopolets side - en flott vin fra Liguria

Bruna Pigato Le Russeghine     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar